Антония Петрова, която от няколко дни се хвали по медиите,че е спечелила титлата „Мисис Русия", не е истинската носителка на титлата за най-красива омъжена дама в необятната страна. Официално короната за най-достойна омъжена жена в Русия е притежание на калининградчанката Инна Жиркова, съпруга на футболиста Юрий Жирков.

А Тоца се е явила на един от многото конкурси за красота в Русия, който обаче не е легитимен да праща дами на „Мисис Свят". Като доказателство за поредната лъжа на Антония излиза и материал във вестник „Комсомолска правда", в който се разказва как истинската победителка е успяла да спечели надпреварата, пише "Монитор"

Скандалът избухна малко след като модното събитие свърши преди няколко дни. Според омъжени дами, участвали в конкурса, всичко е било нагласено така, че българката да спечели. А треторазрядната титла „Мисис Русия-Свят" й е дадена, защото съпругът й, руснакът Александър Бередин, се е бръкнал с 20 000 долара. Конкурентките на Петрова недоволстват и от факта, че тя не е никаква рускиня, а си е чиста българка. Нашенката е с двойно гражданство едва от февруари тази година, когато се омъжи за Бередин. Участничките в конкурса подали оплакване, че не може Антония хем да е носителка на титлата „Мис България" и да е участвала като българка в международни надпревари за красота, хем да се закичи с „Мисис Русия" и в бъдеще да представлява и тази страна по света. Въпреки протестите решението на журито било категорично и нашенката гордо носи поредната си корона.

Потърсена за коментар на скандала Антония обясни,че в Русия има цял екип от професионалисти, който следи писанията на всяка една медия за конкурса „Мисис Русия" и от 30 г. не е имало скандал с купуване на титла. "За мен лоши неща там не се говорят". обясни Антония Петрова.