Председателката на пенсионерския клуб „Златна есен” в Скравена Цветанка Иванова празнува днес 80-годишен юбилей. Тя получи много цветя, подаръци и поздравителни адреси от Кметство Скравена, Общинската пенсионерска организация, ръководството на пенсионерския клуб в селото, певческа група „Романтично сърце” към клуба, от църковното настоятелство, читалище „19 февруари”, от училищния колектив при ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в Скравена, роднини, приятели, членове на клуба.
Специален поздрав за юбилярката бяха изпълненията на певческата група с ръководител Магда Стефанова.

Кратка ретроспекция на житейския път на Цветанка Иванова направи Василия Стойнова, председател на църковното настоятелство.
Цветанка Иванова е родена в Скравена. Произхожда от известния род на Стамболийте. Завършва средно образование в Ботевград. Започва работа в Държавен застрахователен институт – клон Ботевград, като счетоводител. Там преминава цялата й трудова дейност – 40 години. През 20 от тях е на позиция „Главен счетоводител”. През 50-години сключва брак с един от личните ергени по това време в Скравена – Марин Петков. Двамата отглеждат и възпитават двама синове, радват се на трима внуци – едно момиче и две момчета. Внучката завършва „Право”. Момчетата все още са студенти. Съпругът на Цветанка си отива от този свят преди 10 години. За да й помогнат да преодолее мъката, синовете и внуците я обграждат с много любов и внимание.
От 1996 година Цветанка Иванова е председател на Клуба на пенсионера в Скравена. През това време тя се изявява не само като организатор, а и като участник във всички обществени прояви, организирани от читалището и клуба. Винаги е в крак с актуалните теми на деня. Носител е на много отличия и грамоти за активна обществена дейност.

„Не се предавай, защото ти имаш още какво да дадеш на семейството и на обществото със своя богат жизнен опит!”, пожела Василия Стойнова на юбилярката.  

„Бръчките по лицето ми са много, но аз обичам всяка една от тях, защото е хубав спомен от младостта ми. Успях да се съхраня, защото обичам хората”, каза пред наш репортер Цветанка Иванова.