43-годишният мъж, който се заби снощи в бетонен стълб от оградата на бившата фирма „Родина” и след това се блъсна в микробус, е в реанимацията на Пирогов. След инцидента той бе транспортиран в софийската болница с черепно-мозъчна травма. При операцията лекарите открили куршум в главата му. Мъжът е от София. Неговите инициали са В.Ц. Той не е познат на местните органи на реда.
Спътникът на пострадалия – М.З., на 42 год., от Ботевград, е с леки травми. Той е известен на полицията. През повечето време М.З. пребивавал в столицата.
Полицията е предприела необходимите действия за изясняване на случая.

Официалната информация на МВР по случая гласи: "Вчера към 18.05 часа в РУП-Ботевград е получен сигнал за възникнал пътен инцидент в района на бензиностанция на кръстовището на ул. „Севаст Огнян” и „Г.С.Раковски”. Установено е, че лек автомобил „Форд” с ловешка регистрация е катастрофирал в оградата на бившата фирма. На местопроизшествието са изпратени автопатрул и екип на Спешна помощ. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Водачът /43 г./ и спътникът му /42 г./ от София са транспортирани в лечебно заведение. При прегледа със скенер на водача е установена огнестрелна рана и фрактура на черепа, има  опасност за живота му. 42-годишният мъж е отказал медицинска помощ и е напуснал доброволно лечебното заведение. Извършен е допълнителен оглед на автомобила. Изяснено е, че и двамата мъже са с криминални регистрации - водачът В.Ц. е осъждан два пъти ефективно в чужбина, а спътникът му  М.З е регистриран за кражба, противозаконно отнемане на МПС, измама, обсебване, притежание на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси, както и за шофиране след употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 18 във връзка с чл. 115 от НК. В момента се извършва оглед на района на инцидента. Разследващият екип изяснява обстоятелствата около извършеното престъпление.".