Заради травмите от катастрофата 42-годишният М.З. е настанен повторно в МБАЛ - Ботевград и се намира под полицейска охрана.
Вчера в резултат на съвместните действия на криминалистите от районното управление в Ботевград и колегите им от ОДМВР - София беше установен и задържан спътникът на простреляния 43-годишен водач, който катастрофира в сряда вечерта на кръстовище в града. М.З. е задържан в качеството на заподозрян в извършването на тежкото криминално деяние.

В хода на предприетото претърсване на къщата на родителите му,  са намерени и иззети пневматична пушка, 9-милиметров патрон, две пакетчета с бежово прахообразно вещество с наличие на хероин, два мобилни телефона и две сим карти.

Припомняме, че в криминалното  досие на М.З. фигурират множество регистрации - за взломна кражба, противозаконно отнемане на МПС, измама, обсебване, незаконно притежание на оръжие, шофиране след употреба на алкохол.

Предвид нараняванията, получени при катастрофата, задържаният е настанен за лечение в многопрофилната болница в Ботевград с травми по главата, хематом над едното око, одрасквания и охлузвания, както и затруднена подвижност.

М.З. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 18 във връзка с чл. 115 от НК. Процесуално-следствените действия продължават, съобщиха от ОДМВР.