На 13.12.2010 г. Община Етрополе стартира проект “Ремонт на СОУ “Христо Ясенов”– гр.Етрополе, с цел повишаване на енергийната ефективност”. Финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. към МРРБ. Проектът е на стойност: 822 960.60 лв., 85%  - европейско финансиране,  15% местно съфинансиране.
В рамките на проекта бяха извършени следните дейности:
Ремонт на СОУ “Христо Ясенов”– гр. Етрополе: Топлинно изолиране на външни стени; цялостна подмяна на отводнителната система – олуци и водосточни тръби; цялостна подмяна на обшивки по стрехите, козирките и бордовете; цялостна ревизия на хидроизолацията по покрива на физкултурния салон и столовата; полагане на нова хидроизолация; подмяна на керемиди по скатните покриви; реконструкция на котелната централа на сградата и подмяна на  два броя котли, както и подмяна на горелките и автоматиката за следене на горивния процес; подмяна на радиатори в сградата на училището.
Резултатите от реализирането на проекта ще бъдат официално оповестени и дискутирани на финална пресконференция на 23.11.2012 г./петък/ от 15:00 часа, в Конферентната зала на хотел “Еверест”, гр. Етрополе, Крайградски Парк.
За информация:
Община Етрополе
тел: 0720 68252
адрес: Софийска област, гр. Етрополе пл. „Девети септември” № 1
web: www.etropolebg.com
Очакваме Ви!

“Този документ е създаден в рамките на проект „Ремонт на СОУ Христо Ясенов, с цел повишаване на енергийната ефективност” който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на договора се носи от Община Етрополе и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.”