Днес в двора на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи /УКТЦ/ в Правец  бе направена първа копка на строителството на многофункционална открита спортна площадка.
На площ от близо един декар ще бъде изградено игрище с изкуствена настилка, където ще може да се играе баскетбол, волейбол, хандбал, футбол. Към площадката ще бъдат направени и бани и съблекални.
Проектът за изграждане на спортната площадка  се подготвя от три години. Тази година обаче бе осигурено финансиране от Техническия университет, което е на стойност 350 хиляди лева. Строителството ще бъде извършено от фирма „Проектстрой- Петър Петров” – Габрово. Срокът за завършване на обекта е 55 дни.
Първата копка бе направена от зам.рекотра на Техническия университет проф. Валери Младенов в присъствието на преподаватели и ученици.
В момента в УКТЦ учат 450 ученици, половината от които живеят в общежитията, т.е. те ще ползват спортната база  не само в часовете по физическо, но и през свободното си време.
Тази година баскетболният отбор на училището стана републикански шампион, а през месец април ще участва на световното първенство в Кипър. Училището има и двама европейски шампиони по таекуондо, похвали се директорът Трифон Трифонов.