В първия мач от 6 кръг на НБЛ, игран тази вечер в Стара Загора, Балкан победи домакините от Берое с 86-79 (20-15, 14-15, 15-19, 19-19, 18-11) след петминутно продължение. Това бе първа победа на на зелените като гост и първи успех на новия старши треньор Александър Тодоров, след като пое Балкан в началото на тази седмица.

След първата четвъртина Балкан водеше с 5 точки - 20-15. Играчите в зелени екипи обаче тръгнаха много лошо в началото на втората част, когато допуснаха серия от 10-0 и беройци дръпнаха с 5 точки - 25-15, в 23-та минута. До края на полувремето обаче балканци отново обърнаха резултата в своя полза и преди почивката имаха аванс от 4 точки - 30-26.

С взривен старт в третата четвъртина отборът на Балкан натрупа аванс от 13 точки. С неточни стрелби и слаба защита обаче позволи на домакините да изравнят и дори да излязат напред в резултата. В последните десет минути и двата има имаха възможност да решат мача в своя полза в редовното време, но след взаимни пропуски, породени най-вече от голямото напрежение, се стигна до петминутно продължение при 68-68.

В допълнителното време балканци показаха по-голям опит и успяха да спечелят, най-вече с рутината на Йордан Бозов, завършил с 12 точки, 5 борби и 6 асистенции.

Много силен мач за победителите изигра Атила дош Сантош. Бразилецът отбеляза 19 точки, сграбчи 9 борби и надигра всички свои преки съперници, които се изредиха да го пазят. Урош Петрович е втори по резултатност с 15 точки. С 14 точки, 9 борби и 4 асистенции е Иван Лилов, добре се включи и Тодор Тодоров, който завърши с 11 точки.

Изключително много проблеми за гардовете на Балкан създаде един от четиримата американци в Берое - Уокър. Той направи страхотен дабъл-дабъл от 24 точки и 10 асистенции и преодоляваше с лекота своите пазачи. С дабъл-дабъл завърши и Атанас Радев, който вкара 10 точки и взе 13 борби под двата коша. Реджи Холмс има 10 точки, колкото има и Сергей Цветков, с 8 е Бойко Миленков.