На 24 и 25 ноември 2012 г. в Дом на културата „Красно село” в София се проведе Националният конкурс „Пиленце пее”. Изданието бе посветено на 75-годишнината от рождението на Надка Караджова.
В конкурса взеха участие млади певци и инструменталисти от цялата страна. Повечето от участниците бяха възпитаници на музикални училища в страната. Изпълненията бяха оценявани от певиците от  популярния квартет „Славей”.
Въпреки голямата конкуренция, ботевградското трио „Севера” получи една от общо четирите златни статуетки.

„По регламент трябваше да изпеем две песни. След като свършихме, от журито ни помолиха да изпеем още една” – заяви художественият ръководител на триото диригентът Стоян Димитров.
Трио „Севера” са Станислава /19г/, Велислава /15г/ и Румяна /13г/. Те са заедно по-малко от година, но вече имат много сериозен репертоар и многобройни участия във всички концерти и прояви в общината.

На 10 ноември триото гостуваше в програма „Хоризонт” на БНР. Заедно с тях в студиото е била и известната певица Любка Рондова. След като ги чула как пеят, тя предложила на художествения им ръководител да направят песни, посветени на Балканската война, за да бъдат включени в дисковете, които БНР издава по повод 100-годишнината от войната. Това е следващият проект, по която работи триото. А следващата им концертна изява ще бъде на 29 ноември по време на тържествения спектакъл, посветен празника на  Ботевград.