Имаше подготовка за извършването на престъпление. Групата беше разбита снощи. Бивш служител на МВР е участвал в схемата. Той е уволнен дисциплинарно за нерегламентирано изнасяне на следствена информация през 2009 година.

След задържането е споделил, че е обиден заради уволнението си. Той е работел в криминалния отдел на СДВР, сектор "Грабежи" - куриозното е, че е разпитан в същия сектор, в който е работел.

Бил е подготвян грабеж на пощенски клон в Пирдоп - целта е бил инкасо автомобилът, който превозва парите. Задържани са трима души. Това съобщи на пресконференция днес шефът на ГД "Национална полиция" Ангел Антонов. По думите му групата е наблюдавана от повече от 3 месеца и се знаели намеренията и действията й. "Целта ни е да открием съпричастността на тази група към другите обири на банки и пощенски клонове в страната", каза Ангел Антонов.

Групата е пътувала с два автомобила и е била задържана снощи в 17.40 часа на улица "Чаталджа" в София след обир на инкасо автомобил на чейндж бюро, в който е имало около 58 000 лева. Тримата са били маскирани и въоръжени с чукове. Те са нападнали шофьора на инкасо автомобила, ударили са го с чук и са го напръскали със спрей.