Американският баскетболист Мохамед Абукар е хванат да шофира в нетрезво състояние, съобщи bball.bg. 27-годишното крило на "Лукойл Академик" е бил спрян за проверка преди няколко седмици, а взетата проба за алкохол е отчела 2.0 промила.

"Уведомен съм за случая. Какво да ви кажа, какво да коментирам? Чакаме резултатите от кръвните изследвания, които ще бъдат готови в понеделник. Абукар твърди, че не е възможно пробата му да показва 2,0 промила алкохол, но е факт, че е употребил алкохол, а след това е шофирал, което е абсолютно недопустимо", заяви  пред bball.bg спортният директор на клуба Сашо Везенков.

Абукар ще бъде отстранен от отбора и договорът му ще бъде прекратен едностранно. Той почти сигурно щеше да си тръгне от "Лукойл" заради трагичното му представяне в мачовете, но сега клубът ще може да го освободи без пречки.

След слабия мач срещу "Будучност" (55:74) и отпадането в груповата фаза на "Еврокъп" старши треньорът Марин Докузовски обвини чужденците за поражението заради пълната липса на желание за игра. Още тогава Везенков пък обяви Абукар за първия сигурен напускащ.

"Когато са готови, резултатите от кръвната му проба ще бъдат моментално преведени на английски и ще бъдат изпратени на мениджърската му агенция. Той ще бъде освободен от нашия отбор", каза още Везенков.

За поредна година "Лукойл Академик" има проблем със скъпоплатените американци, които привлича - както на игрището, така и извън него. Миналата година в подобен инцидент се забърка Ламонт Мак, който блъсна служебния си автомобил през нощта.