"В Дупница няма партии, всичко се командва от Галеви. Когато потърсих вътрешния министър Румен Петков за това, той каза - сбъркали сте жанра, МВР не може да се меси в политически проблем", разказа пред Нова телевизия бившият кмет на Дупница и член на Висшия съвет на БСП Първан Дангов.

Ако член на партийното ръководство не може да разговаря със своя министър на вътрешните работи, а бандитите могат, какво означава това, запита бившият кмет.

Той каза, че през 2006 година е запознал и главния прокурор с проблема. Борис Велчев го запитал дали в града има дребна престъпност, кражби, обири, изнасилвания.

"Казах му, че няма. И в Палермо няма дребна престъпност, но няма и държава", коментира Дангов. На среща при президента той споделил, че навлизането на бизнеса в политиката има една единствена цел: парите, спечелени по нечестен начин, да бъдат препрани през общинския бюджет.

Имам увереност, че БСП ще намери сили да излезе с достойнство от този скандал, заяви Първан Дангов. Той се надява премиерът Станишев да осъзнае, че е бил подведен за "високия обществен интерес" в срещата на Петков с Галеви и да вземе отношение.

Оставката на Румен Петков е тази стъпка, с която БСП може да покаже последователност, смята Дангов.