Със заповед на кмета на общината инж. Богомил Георгиев са определени местата за поставяне на агитационните материали за предстоящия Национален референдум, както и правилата около тяхното  поставяне, опазване до референдума и премахването им след него.
В заповедта е записано:
1. Определям местата за поставяне на агитационните материали на територията на община Етрополе на инициативните комитети, регистрирани в ЦИК за участие в Националния референдум на 27.01.2013 г. както следва:
- гр. Етрополе На таблата, определени за тази цел в района на Централния площад.
- с. Лопян Агитационните табла в центъра на селото, пред двата хранителни магазини в горния и долния край на селото.
- с. Бойковец На двете табла на площада.
- с. Лъга: Долна Лъга-таблата пред търговската сграда. Средна Лъга-таблата пред кметството. Горна Лъга-таблата срещу павилиона.
- с. Рибарица На таблата на площада.
- с. Ямна Пред магазините за хранителни стоки в м.”Падеш”, пред магазина в м. ”Златичора”, пред магазина в м.”Долна Ямна” и пред магазина в м. ”Горна Ямна”.
- с. Брусен  Агитационното табло до кметството.
- с. М.Искър  Двете табла до кметството.
- с. Оселна  В района на бившето ТКЗС.
 2. Забранявам поставянето на агитационни материали на сгради общинска собственост, независимо от съгласието на наематели и концесионери.
3. Забранявам поставянето на агитационни материали на електрически стълбове, разпределителни касети за телефонно, ел.захранване и др. съоръжения, както дървета, паркови елементи, подпорни стени.
4. За поставянето на агитационни материали на сгради и витрини и др., които не са общинска собственост, е необходимо съгласието на собственика на имота.
5. Поставянето на агитационни материали на инициативните комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на годината.
6.Унищожаване и заличаването на агитационните материали, поставени по установения ред до края на изборния ден.
7. Използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавна собственост и безопасността на движението.
8. Агитационните материали, поставени на неразрешените места се премахват или изземват от служителите на Общински инспекторат Етрополе.
9. Агитационните материали се премахват в тридневен срок от произвеждането на националния референдум съгласно разпоредбите на Изборния кодекс.
10. Нарушителите на настоящата заповед да се санкционират за всяко едно нарушение поотделно по реда на ЗАНН.

Заповедта можете да прочетете на официалната интернет-страница на Община Етрополе и е  поставена на видно място във фоайето на сградата.