В събота срещу Левски в Ботевград Балкан ще бъде без един от основните си играчи - Иван Лилов. Това каза днес преди първата тренировка на отбора за новата 2013 година старши треньорът Александър Тодоров. Иван Лилов премина в осмия от първенството на Румъния Газ Метан Медиаш и ще играе там до края на сезона.


"За решението на Иван Лилов научих на предпоследната тренировка на Балкан за миналата година. Той се е възползвал от клауза в договора му с Балкан, в която се казва, че може да напусне тима до 1 февруари. Когато е подписван този договор не бях треньор на Балкан и не мога по никакъв начин да повлияя на решението му.


С неговото напускане отборът ни се връща три месеца назад. Вече бяхме близо до третото място, трябваха ни две победи в предстоящите три срещи. Разочарован съм от решението на Иван Лилов, но не му се сърдя - той е интелигентно момче и е на 24 години, така че сам преценява кое е по-добро за него.


Ще търсим нов играч на неговия пост. Още след първата тренировка днес ще се съберем с ръководството на клуба и ще обсъдим нещата. Ще разгледаме някои от офертите, които получихме миналия месец и ще видим дали още са валидни. Периодът в самото начало на годината е труден за бързо решение. Така че срещу Левски ще бъдем без Иван Лилов. Но това не означава, че ще позволим на съперника да прави каквото си иска, а ще играем здраво", каза Александър Тодоров.