Вчера в Ботевград е проведена акция по линия „Сводничество и склоняване към проституция”. В нея участие са взели служителите на отдел „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР- София съвместно с колегите им от районно управление „Полиция”- Ботевград.

В хода на спецакцията в местността „Малините” и на ПИК-а в Ботевград служителите на реда установили десет проституиращи жени, сред които и една 17- годишна. На непълнолетната е приложена спешна мярка «полицейска закрила» за 48 часа, която се осъществява в дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни лица в столицата. За случая е уведомен отдел «Закрила на детето» към дирекция «Социално подпомагане»- Ботевград. След изтичане на мярката девойката ще бъде настанена в кризисен център в Драгоман до навършване на пълнолетие.

В хода на полицейската акция са установени и двама водачи на автомобили, в които са пътували проститутките- С.Т. на 54 години по прякор „Перлата” и П.С. на 20 години. Съставени са им актове за установени административни нарушения- на единия за управление без свидетелство за управление на МПС, а на другия за редица неизправности по автомобила.

Деветте жрици на платената любов на възраст между 18 и 31 години, една от които от Враца, останалите от Ботевград, нееднократно задържани за същото деяние, остават в полицейския арест за срок до 24 часа.