Два пъти са ме викали в ГДБОП и двата пъти съм ходил. Написал съм едно единствено писмо до службата. Така Сашо Диков коментира интервюто на директора на ГДБОП Станимир Флоров, в което той намекна, че журналистът е замесен във взрива на собствения си автомобил.

Именно в това писмо той е коментирал желанието на ГДБОП да бъде подложен на детектор на лъжата. „Не съм отказвал полиграф, но в писмото съм поставил условие – да се гарантира обективност на изследването“, каза Диков. „Те искаха да ме изследват на полиграф, да дадат резултатите на ГДБОП и когато те решат да обявят резултатите. Аз настоявах резултатите да се обявят веднага на място“, отсече Диков. Той прочете и целия текст от въпросното писмо, от което стана ясно, че му е било предложено да му бъдат зададени 9 въпроса, които ще бъдат зададени непосредствено преди проучването. Диков е настоял за интервю от Станимир Флоров защо се налага да се явява на полиграф 5 месеца след атентата, както и с директора на Института на МВР ш служителя, който ще направи изследването.

„Бомбата гръмна около 22 часа. Първо се обадих се на Величко Найденов, който е собственик на Канал3, а екипът е дошъл след 15-20 мин, колкото е пътя от телевизията до дома ми“, коментира Диков. Той определи като тъпа лъжа твърдението, че автомобилът е бил паркиран на тъмно място, което не е било обичайно. Сигурно Люба Кулезич му е съветник, тъй като тя пусна за първи път тази кретения, отсече в характерния си стил Диков. Ще обсъдя с адвоката си какво ще правим това, защото такива нагли лъжи не трябва да се оставят без последствие, убеден е журналиста.