Алексей Петров е бил готвен за шеф на ГДБОП, разкрива в интервю за Телеграф настоящият директор на службата Станимир Флоров. Службите от цял свят бяха затворили вратите си за нас поради това, че Петров беше застанал начело на ДАНС.

След като Петров излезе от ареста това подейства много стряскащо за повечето свидетели, които се изправиха срещу него в съдебната зала. Първият път, когато го освободиха той трябваше да се подложи на спешна операция. Такава обаче изобщо не беше извършена, твърди Флоров.

Сега обвиняемият по делото Октопод е настанен в Банкя, където се лекува защото е болен. Имаме данни, че Петров участва в купони и играе хора. Хранел се самостоятелно и активно спортувал, като ежедневно вдигал тежести във фитнеса и плувал. Проблемът бил, че при Алексей Петров денонощно имало двама полицаи, които трябвало да информират началниците за ставащото в санаториума. Вместо това те пишели кухи докладни, а се появи снимка, на която масажират малкото пръстче на Петров, не крие възмущението си Флоров.

Той разкрива, че има подозрения срещу журналиста Сашо Диков, че е замесен в атентата срещу него, при който беше взривена колата му. ГДБОП предложили на Диков да се яви на детектор на лъжата, за да докаже невинността си, но той отказал. Една от версиите е, че Диков е знаел предварително за атентата. Подозренията на антимафиотите се засилили още повече, когато разбрали, че екипът на Канал 3 се появил на мястото на инцидента минути след избухването на бомбата. Автомобилът никога не е бил паркиран на това тъмно място, казва Флоров. Сашо Диков не пожела да отхвърлим съмненията за него, казва шефът на ГДБОП и допълва, че свидетели по делото "Октопод" са назовали журналистите, които работят за Алексей Петров и Сашо Диков бил сред тях. Станимир Флоров обаче прави важно уточнение, че дали това е вярно или не, той не може да потвърди.