Днес в АГО при МБАЛ „проф. д-р Александър Герчев” посрещнаха гостите, посетили ги по повод днешния Ден на родилната помощ или по-известен като Бабин ден.
„В живота на всеки човек се случва поне по едно чудо и той за цял живот не забравя кой му е помогнал за това. В днешния ден отдаваме заслужена почит, благодарност и уважение към хората, помогнали да се случи едно от най-големите чудеса – раждането на нов човек”. С тези начални думи  д-р Снежана Досева – ръководител на болницата, се обърна с кратко слово към всички, които работят в АГО по повод Деня на родилната помощ.
По същия повод заместник-кметът Венета Гергова прочете и поднесе на ръководството и на работещите в АГО поздравителния адрес от кмета инж. Богомил Георгиев. Поздравителен адрес от него получи и младото семейство на Димитър Беров, което днес се радва на особено внимание – техният син Марко е първото дете на болницата за тази година. Общо 4 деца са се родили и се чака още едно от началото на годината. За миналата година са 118 бебета.
Лекарите, акушерките и санитарките на отделението бяха поздравени от д-р Цено Глогов. Той поздрави и младото семейство.
Като ръководител на АГО д-р Маргарита Канджакова не само поздрави за празника хората, с които работи, но изказа и своята искрена благодарност за отдайността, с която изпълняват и задълженията си.
От името на Общинския съвет на Съюза на пенсионерите, Николинка Чевенякова  прочете прочувственото стихотворение „Докторе”.
Изказаните топли думи на днешното тържество бяха придружени с много цветя и подаръци.
Освен саксиите със стайни цветя за отделението, красиви букети получиха всички, които работят в отделението.
За младото семейство Тодорка Тусунова и Димитър Беров, освен цветя имаше подаръци за малкия Марко, от памперсите до олекотените одеала. Така се спази традицията в Етрополе на този ден да се „ориса” първото бебе за  годината.
Марко Димитров Марков се е родил като второ дете на семейството на 13 януари с тежина 3 кг и 300 гр и дължина 50 см.
Деца от ЦДГ „Еделвайс” изпълниха чудесна програма от песни, стихчета и хумор, с които поздравиха лекарите, акушерките и всички работещи в АГО към МБАЛ „проф. д-р  Александър Герчев” в Етрополе.   


 Снимки: Диана Иванова