Народният представител Кирил Добрев ще има свой клуб в Ботевград. Помещението се намира в сградата на бившата Първа частна банка. Днес в него лидерът на БСП Сергей Станишев ще даде пресконференция. Най-вероятно помещението ще се ползва и от местната структура на партията до провеждане на референдума.


Припомняме, че Административен съд – София област уважи жалбата на БСП и спря предварителното изпълнение на заповедта на кмета Георги Георгиев, издадена на 2 януари 2013 год., с която е разпоредено в тридневен срок от нейното получаване местната структура на партията да освободи и предаде на общината помещението, което ползва под наем. Причината е изтичане на договорения срок, както и поради факта, че към общинската собственост има проявен инвеститорски интерес. Както вече сме писали, помещението е собственост на общината и представлява обособена част от бившия стол-ресторант „Строител”, с полезна площ от 23 кв.м.


Изводът на съда гласи:”Предварителното изпълнение на процесната заповед би причинило за оспорващия значителни и трудно поправими вреди, които са противопоставими на обществения интерес, заради който законодателят е допуснал предварителното изпълнение на административния акт. Действително, изземването на помещението преди предстоящия референдум би поставило молителя в изключително затруднено положение.”. 
Административният съд ще гледа по същество жалбата на БСП срещу заповедта на кмета Георги Георгиев на заседание, насрочено на 6 февруари 2013.


Междувременно градоначалникът е предложил на БСП да се нанесе в друго помещение – общинска собственост. То се намира до блок 10 в кв. „Север”. Местното ръководство на партията обаче няма да приеме предложението с мотива, че въпросното помещение е подходящо по-скоро за квартален клуб, отколкото за общински клуб на парламентарно представена партия.