Клиентите в Западна България са доволни от качеството на услугите, предлагани от ЧЕЗ, показва проучване на агенция за маркетингови изследвания „Прагматика”, направено през ноември 2012 г., съобщават от електрическата компания.


Проучването показва, че най-високо оценени са разнообразните начини за плащане на сметки. Те получават одобрението на 92% от клиентите в градовете и на 83% от клиентите в селата. Потребителите изразяват висока степен на удовлетвореност от качеството на обслужване в клиентските центрове - одобрението за София е 60,7%, а извън е столицата е 66,2%. Над 80% от клиентите, които са посещавали сайта на компанията, нямат препоръки към него.


 „За поредна година можем смело да заявим, че резултатите от изследването затвърждават позитивната оценка за нашата работа в България. В същото време данните показват, че има доста звена, върху които приоритетно трябва да се работи. Високата оценка на потребителите във връзка с качеството на обслужване, което им предлагаме, ни стимулира да работим още повече в тази посока”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.


Резултатите от изследването затвърждават имиджа на ЧЕЗ в България като част от международна компания и модерен работодател, който осигурява много работни места. Отношението към компанията е положително и клиентите смятат, че на нея може да се разчита.


Данните от проучването показват и, че компанията трябва да работи по-усилено за по-висока информираност на потребителите извън София за услугите, които предлагат компаниите от групата на ЧЕЗ в България. ЧЕЗ предвижда провеждането на мобилни приемни в по-малките населени места през тази година с цел да бъде по-близо до клиентите и да популяризира услугите си. Потребителите в по-малките населени места  апелират и за по-бърза реакция при аварии.


Проучването на „Прагматика“ е осъществено сред 1100 потребители от Западна България на възраст между 25 и 50 години. Целта на изследването е да оцени степента на запознатост на потребителите с услугите на ЧЕЗ и да установи удовлетвореността, нагласите и очакванията на клиентите, съобщава още пресцентърът на компанията.