Трета представителна изложба по проект „Успех” подреди „Арт ателие” към ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Тя бе открита официално днес в Исторически музей – Ботевград. Участниците в проявата бяха приветствани от директора на музея Тодорка Коцева, която каза, че се радва да посрещне отново малките таланти.


„Много съм щастлива, че имахме възможност да подредим нашата трета поредна изложба в тази красива зала. Миналата година работихме с ученици от пети клас, а тази година учениците са предимно от четвърти и шести клас. Ателието е едно пространство, в което чрез изкуство децата могат да изразяват своите мисли, чувства и преживявания. Тук младите творци развиват познавателни и социални умения, чувстват се спокойни, свободни и защитени да създават и да се изразяват с езика на изкуството. Аз се стремя да разкривам пред децата един магически свят чрез рисуване, моделиране, апликиране и използването на други техники. Запознавайки се с тях, младите творци изразяват своя неповторим свят, своите мечти и стремежи, фантазия и индивидуалност. Детските творби са уникален способ да разберем как децата виждат света”, каза на откриването на изложбата ръководителят на проекта Веска Петкова – учителка по рисуване.


Темите, по които учениците от „Арт ателие” са работили през първия учебен срок, са: архитектурни пейзажи с акцент върху проблемите, свързани с опазване на околната среда; украса на стъклени предмети; изработка на украшения от полимерна глина; изработка на карнавални костюми, маски и цветя; абстрактни изображения и други.