На 17 февруари /неделя/ в Ботевград ще се проведе протест срещу високите сметки на ток. Началният час на събитието е 11 ч. в градинката при паметника на Христо Ботев. Маршрутът, по който ще премине шествието, е: паметник на Христо Ботев – площад „Саранск” /покрай паметника на Стамен Панчев и паметника на Свободата/ - бул. „Трети март” – сградата на ЧЕЗ Електроразпределение.
Протестът в Ботевград се организира от Инициативен граждански комитет и е в подкрепа и на протестиращите в големите градове. Той ще премине под мотото „Не сме безучастни!”. За комендант на протеста е определена Елисавета Евтимова. 
Организаторите уточниха, че зад протеста не стоят политически партии и властимащи, по време на провеждането му няма да се предоставя трибуна на политически лидери, няма да се позволи развяването на други знамена освен българското, няма да се позволи издигането на лозунги с наименования, абревиатури и знаци на политически партии.


Протестът е отворен за всички желаещи. Хората, които ще участват, да си носят сметките за ток, казаха още от Инициативния комитет.