На въпрос какво мисли за твърдението, че Доган е поръчал убийството на Борисов, Татяна Дончева заяви в ефира на БТВ, че това е поредният път, в който премиерът в оставка се държи мутренски и мафиотски. Борисов не знае къде е попаднал, смята още тя.

Искра Фидосова работи за възстановяване на парламентарната група на Яне Янев, смята тя.

Трябва да се запитаме кой поръча атентата срещу Ахмед Доган. Това са едни неща, който трябва да бъдат извадени пред обществото, особено след като премиерът е каза такова нещо. Ние преглеждаме много неща - договори за приватизация и т.н., трябва да прегледаме и списъка с генерали, държанието им в последно време накара обществото да ги погледне с погнуса, допълни тя пред Лора Крумова.

Това правителство бе създадено по задкулисен сценарии на мощни сили и те обслужваха тези сили, а щом ги обслужваш - всеки ти плаща и изисква, не може да дадеш на всички, все пак баница е ограничена, заяви Татяна Дончева. Според нея появата на Митко Каратиста в надзорния съвет на ЧЕЗ от страна на чешката страна и това, че държавата няма никакъв механизъм на контрол, е показател именно за това. Този невеж Митко има близки отношения с вътрешния министър и хората зная това. Трябва да се изясни кой е истинският собственик на ЕРП-та, навсякъде са назначени такива като Митко Каратиста, за да се отчисляват на тях пари. Трябва да се занимаем с Мариците и АЕЦ "Козлодуй". Например, в Мариците една банда старозагорски ченгета са в управлението и са докарали загуби, които ние плащаме. До това ни докара тази мафия, която ни управлява, каза още тя.

Актуалните кръгове, които управляват страната със задкулисие има претенцията да ръководят и новосъздадените субекти, например ГОРД на Слави Бинев, агитките са смесени, но можем да смятаме, че се опитват да подменят от управляващите  протестите и автентичните протестиращи, категорична е Дончева. Попитана къде отиват тези хора, които са излезли, защото са недовлни, тя заяви, че в момента им издърпаха килима под кратката. Искането им за участие в политиката е напълно основано, заяви Татяна Дончева.