Повече от 4000 души гласуваха само в първите три дни и направиха своя избор за играчи, които да участват в юбилейното 10-то издание на HDI Мача на звездите.

Вотът за любимите си баскетболисти можете да давате до края на 6 март, а грандиозното шоу ще бъде на 30 март в „Армеец Арена“. След първите три дни, лидер с най-много гласове е Брандън Хийт, който е предпочетен от цели 3099 човека. Гардът на Лукойл Академик е и единственият с над 3000 вота до момента.

При плеймейкърите от българска страна се отличават двама водачи в гласуването – Божидар Аврамов и Юлиян Радионов, следвани от Станимир Маринов и Станислав Говедаров. По-ожесточена е борбата при чужденците на този пост – водачите Уил Уолкър и Бранко Миркович са почти наравно, докато Марко Маринович и Джими Хънт също са сериозно в битката.

При атакуващите гардове, със сериозна преднина е Чавдар Костов, а след него са Данчо Бозов и Христо Захариев. Хийт води в тази категория убедително, следван от Тери Смит. Павел Маринов и Мартин Дурчев са основният избор на феновете при крилата, а Тони Гуджино на тази позиция е най-предпочитан от чужденците.

За второто място от крилата ще се борят Браян Ормон и Урош Петрович, които към момента са разделени от няколко гласа. Веско Веселинов е топ пик при тежките крила от българска страна, следван от двамата представители на Левски Хриси Димитров и Митко Ангелов.

На позиция 4 от страна на чужденците водят Майкъл Харт и Неманя Милошевич.

Ники Върбанов е центърът, за когото се гласува най-много, и изобщо, българският играч с най-много гласове до момента - 2493. След него се нарежда Тенчо Банев при родните центрове.

Сериозна битка се води на този пост при чужденците, където и тримата най-често избирани са с шанс да попаднат в HDI Мача на звездите – Дарил Уоткинс е лидер към момента, следван от Атила Дош Сантош и Джеймс Тейлър.

Що се отнася до треньорите и техният избор, феновете в първите три дни са избирали най-често Константин Папазов, който има 879 гласа. След него плътно вървят Иван Чолаков и Георги Младенов, а близо до лидерите е и Александър Тодоров.

Гласуването продължава с пълна сила на www.all-star.bg/anketa.html до 00.00 часа на 7 март. Вие, феновете, ще изберете 10 играчи, а останалите двама в отделните състави ще са по избор на треньорите, които ще получат най-много гласове!