Отборът на Балкан престоя три дни във Варна. Но не тези три дни, в които трае турнирът за Купата на България. А само първия. Защото още на четвъртфинала днес бе отстранен от Ямбол след загуба със 78-83. И след като замина за морската ни столица в понеделник и тренира два дни в зала Конгресна, напусна петзвездния Гранд готел Димят доста по-рано от желаното.


 Зелено-белите започнаха много силно - за първите 3 минути резултатът бе 10-4, след още 3 - 18-9 за Балкан. Тогава обаче за по два фаула излязоха последователно Сантош и Ст. Маринов, бе сменен и Бозов и Балкан се превърна в съвсем различен отбор. До края на първата четвъртина Ямбол направи серия от 14-2 и я спечели с 23-20.


 Началото на втората част бе по-добро за Ямбол и до 15-та минута играчите на Иван Чолаков стигнаха до аванс от 7 точки при 34-27. Балканци обаче бързо се върнаха, намалиха изоставането си до 1 точка. Имаха няколко възможности отново да излязат напред, но ги пропуснаха и Ямбол отиде на почивка с три точки аванс - 39-36. В тези първи две части зелените имаха малко по-добра стрелба и бе с по-малко грешки, но изоставаха в борбата под двата коша.


 Равностойна бе и третата четвъртина, която Балкан спечели с 22-21 и с толкова смъкна и пасива си преди последните десет минути - 58-60. Като предимство в тази част за Балкан бе натрупването на 4 фаула от четиримата високи в Ямбол - Секлоча, Милошевич, Петков и Ормън. Именно с Ормън обаче не можаха да се справят играчите на Балкан в тази част.


 В решителната част обаче зелено-белите не можаха да се възползват от възможносттите да обърнат мача в своя полза, въпреки че веднъж поведоха в 33-та минута с 67-66. В последните атаки  играчите на Балкан на три пъти им бе отнета топката - веднъж на Йовович и два пъти на Бозов. И се стигна до заслужен успех на Ямбол с 83-78.


Най-резултатен с 23 точки за Балкан бе Данчо Бозов, той има и най-много овладени борби - 8. Урош Петрович вкара 17, с 12 е Мартин Маринов, по 10 отбелязаха Панич и Сантош.


Мартин Дурчев отбеляза 22 за Ямбол, много силно игра черногорецът Милошевич, реализирал 19, а най-добрия мач досега изигра американецът Ормън, завършил с дабъл-дабъл от 18 точки и 11 борби.


Утре в единия полуфинал Ямбол ще срещне Лукойл Академик, който в първата среща победи трудно Берое с 96-90.