Един от „бунтарите" не само във Варна, но и на национално ниво - рапърът Мишо Шамара, създава група за противодействие на погубването на демокрацията, съобщава News.bg

Групата за публичен натиск се казва „Ненасилие и мирна съпротива" и ще търси контакти с някоя от големите политически сили, за да може да има свое представителство в следващия парламент.

Шамара редовно е на улицата от самото начало на бунтовете. На неделния протест в столицата е заснел и видео към най-новата си песен „Свобода". Чрез нея, заедно с друг рапър - Сарафа, изказват подкрепата си към протестите и народния гняв.

„Вдъхновението" на рап изпълнителите е „любимецът" им - премиерът в оставка Бойко Борисов. Не за първи път Шамара изразява гнева си към него. Той припомни казаното от него преди половин година пред вратата на Националното следствие:

"К'во стана, бе балък... хахахаха не искам да злорадствам, но май падна от власт. Аз казах ли ти, че ще те вкарам в затвора, бе идиот? Аз не ти желая смъртта, защото няма как да те вкарам в затвора."

Шамара уточни по време на пресконференция в БТА, че това е песен, посветена на всички, които излязоха на улицата, за „да сритат най-големия малоумник в седалищния мускул."

Рапърите се заканиха, че ще продължат да протестират и ще противодействат на силовите методи на управляващите със смях, ирония и сарказъм: „Ще бъдем там, където не ни очакват. Ние сме по-силни от тях и нас не ни е страх от мутри с наклонени глави. Той (Бойко Борисов) не е божество, той е един изключителен малоумник, изключителен дебил. Имаме млади и умни хора, които могат да ни управляват."

Ще скачаме в зъбите на всеки лайнар в политиката, закани се още Мишо Шамара. Той добави, че идеята му е тази песен, ако разбира се хората се припознаят в нея, да стане химн на протестите. Готов е да я пусне и в радио и ТВ-ефира, „стига те да преобърнат завоя, защото сега се чудя мога ли да го плюя тоя, не мога ли?".

Рапърът остро реагира на казаното от Борисов, че с края на управлението им се слага и край на изграждането на магистралите: Как може да ни заплашваш. Абе, Пинко ще се строят много повече магистрали като те няма, няма да заплашват хората бе, луд човек. Не може сега той да се сърди на народа, че не го боготвори. Около теб не се върти светът."

Той призова, както се пее и в песента, премиерът в оставка да излезе на улицата при хората, но без охрана, а не като Цезар да позира пред парламента: „Ела при нас на улицата да видиш колко те обичаме, ненормалник. Може ли пак за вас да гласуваме, господарю?" запита иронично рапърът.

Шамара прогнозира, че на изборите на 12 май за ГЕРБ и Бойко Борисов ще гласуват жени с фетиш към ретро мутри и добави, че от Борисов по-глупав няма.

Рапърът лично пък ще гласува за себе си индиректно, като даде вота си за онези, с които се припокрият идеите им. Иначе Шамара не скри, че най-много симпатизира на Светльо Витков, който беше кандидат за президент на последните избори.

Част от текста на парчето:

България се събуди, ние сме гневни и нови, късаме окови, искам свобода, казвам свобода.
Отново вървя с гордо вдигната глава, днес улицата ражда новите лица...
Всякакви сценарии с прасета и трактори,
Ало ретро паляци вече не сте фактори...
Ние сме много - вървим на каданс,
ела на улицата без НСО и ДАНС.
Крещиме срещу тебе и късаме вериги,
А на твоите министри текат им лиги.
С нашите кинти за тока си трупате кока...
......................
Царят е гол, смее се цялата публика,
тук съм за чиста и свята република...
...............
Ще те последва съдбата на Андрей Луканов,
не забравяй всички сме равни пред Макаров.