От постъпилите 174 документа за обсъждане в ОбС 138 са включени в дневния ред на заседанията през второто полугодие на 2012 год. Това показва отчетът, изготвен от председателя на ОбС Йорданка Лалчева. 
 
На вчерашното заседание ОбС обсъди и гласува отчет за работата си през второто полугодие на 2012 година. В отчета е посочено, че за периода 01.07 – 31.12.2012 год.в ОбС са постъпили 174 документа за обсъждане, като от тях 120 са внесени от кмета на Общината, 6 – от председателя на местния парламент, 13 – от граждани, 21 – от кметове на кметства, 1 – от областен управител, 12 – от общински съветници, 1 – от Районна прокуратура. От постъпилите документи 138 са включени в дневния ред на ОбС.
За отчетния период са приети 136 решения, от които 6 са свързани с бюджета на Общината, 14 с териториално и селищно устройство, градоустройство и архитектура, 22 се отнасят за управлението с общинската собственост, 10 са свързани с образованието, културата, духовни дейности и отпускане на средства за читалищата, 9 със социални дейности и здравеопазване и други. 
За отчетния период няма върнати решения от областния управите, както и такива, чието изпълнение e спряно от съда.


В хода на обсъждането Маргарита Кирова каза, че отчетът на ОбС е една статистика, която показва редовността на заседанията, присъствието на общинските съветници и дейността на Комисиите към местния парламент.
Кметът Георги Георгиев заяви, че на местно ниво ОбС е отговорна институция, която изпълнява всеотдайно своите задължения. Той благодари за това на съветниците.


По-късно, по време на обсъждането на докладната за намаляване цената на земеделските земи с трайно предназначение на територията - пасища и мери, Иван Гавалюгов изрази мнение, че работещ Общински съвет не е този, в който всички вдигат ръка, а този, в който има дискусии и обосновани противоположни мнения.