Както миналата година, така и тази се очертава, че месец март ще бъде един от най-натоварените от към волейболни срещи за състезателите на Волейболен клуб "Етрополе".
В средата на месеца започват регионалните първенства на регион Струма за подрастващи. Град Кюстендил ще приеме всички състезания в женско направление, тъй като в Етрополската зала ще се провеждат областните ученически игри и мачовете на мъжете. Не е възможно да приеме и други състезания.
Регионалното първенство започва с девойките-младша възраст, които ще мерят сили на 16 и 17.03.2013 г. В надпреварата ще участват девет отбора, придобили това право е  ще се борят за четири квоти. След това следват момичетата до 15 г. на 22 и 23.03.2013 г. Те ще се борят за пет квоти, даващи право на по-нататъчно участие. На 30 и 31 март сили ще премерят 13 годишните и на 6 и 7 април 12 годишните. При 13 годишните квотите са две, а при най-малките четири.
И тази година ръковоството на клуба смята, че няма да има проблеми с нито една от възрастите за класиране на зони и финали.
Същевременно на 10 март в Етрополе започват областните ученически
игри. ВК"Етрополе" ще бъде домакин на девойките 8-10 клас и 11-12 клас и на юношите 11-12 клас.  Първенството ще се проведе на 17 този месец. Това при най-малките 5-7 клас ще бъде  в град Ихтиман.
На 22 и 23 март пък девойките старша-възраст ще участват на квалификационния турнир в Бургас, където победителят добива право да участва в държавните финали.
Източник: vasilvolley.blog.bg