100 гоблена са подредени на изложба в Историческия музей в Етрополе. Това са работите само на 16 гобленарки: ИВАНКА ПАВЛОВА, ИРИНА ПАНЧЕВА, ЦВЕТЕЛИНА КАНДЖАКОВА, КРИСТИНА ДОЦОВА, ПАВЛИНА СТАМЕНОВА, ЮЛИЯ ВИТЕВА,ТЕОДОРА ВЛАДИМИРОВА – ПЕТКОВА, ЕВГЕНИЯ ЧИПЕВА, МАРГАРИТА ХЛЕБАРОВА, ГИНКА, КОСТАДИНОВА, ПАВЛИНА ИЛИЕВА, НИКОЛИНА ЧЕРВЕНЯКОВА, ЦАНКА ЦОЛОВА, ВЕСЕЛА ЦАНОВА, БИСТРА ГЕОРГИЕВА И ТЕМЕНУЖКА ЙОТОВА.


Според директорката на музея Наталия Цветкова, изработването на гоблени в града е станало масово занимание. „Мога да кажа, че има поне 200 жени, които шият гоблени. Или всяка пета жена се е посветила на това изкуство”- каза тя.
За откриване на изложбата дойде кметът инж. Богомил Георгиев, който сподели своето очарование от представеното в залата. Той благодари на жените, които са се представили на изложбата, като им подари по един карамфил, с пожеланието за повече и по-добри работи за в бъдеще. И за нови изложби.
Със стихове за Осми март, за жената и майката своя поздрав поднесоха и членове на Литературния кръжок „Христо Ясенов” към НЧ „Тодор Пеев-1871” Етрополе, под ръководството на Евгения Христова.
„Тази изложба  е втората в музея, но стремежът ни е да се превърне в традиция за града. Не липсват жени, които да участват, даже дни преди да обявим за намеренията ни да направим отново изложба, искаха да донесат свои работи.”- каза още директорката при разговора ни след откриването.