Аз съм бил верен на това, което считам за правилно. Верен съм и днес. Ценностите са важната тема, и това дали човек е в дадена организация или не, трябва да е в синхрон с неговите ценности. Винаги съм си вършил работата добре. Това заяви Даниел Вълчев, бивш министър на образованието и член на "България на гражданите", в  предаването „На светло с Люба Кулезич“ в ефира на Нова телевизия.

Не съм чувал никой да нарича Бойко Борисов политически хамелион. Той бе назначен за главен секретар на МВР от правителството на НДСВ, бил е водач и на две техни листи, каза още той.

България в момента се намира на едно много опасно място - в ЕС сме страната с най-ниски доходи, населението ни бързо изчезва, здравеопазването ни е лошо, уточни той. Според него България няма свое място в световното разделение на труда. "Не сме създали нито един уникален продукт, хвалим се с природата си, а сме на път да я съсипем. Хвалим се с туризма, но той е функция на природата ни. Ние ще се постараем да оправим нещата, но няма да обещаем хората да си легнат с потури и да се събудят в дантели. Това го правят други хора, каза още Вълчев.

Всякакви хартиени Крали Марковци са във властта, а вие ме питате дали имаме сили - да, имаме сили да сме във властта. Знаете ли, че средствата за образования са намалели с близо половин процент от БВП. Как е възможно никой да не излезе и да каже, че "Топлофикация - София" продава три пъти по-скъпо енергия на НЕК. Ще се справим с енергийната мафия с постепенни стъпки или вие искате да им пуснем ядрено оръжие като еднократна мярка. За това има ред. Не е нужно да има специални служби, за да разбере някой, че цената на тока е висока. Как е възможно да изпрати два милиционера, за да проверяват цената му, заяви гневно Даниел Вълчев.

Единственият стар в ГЕРБ е Бойко Борисов, другите, новите лица, вие запомнихте ли ги, защото аз не съм.

Вълчев попита още защо Борисов не е отворил затворените блокове на АЕЦ "Козлодуй". Те тълкуват нещата както си искат. Извинявайте, ама няма как да благодаря на някой, който е построил кръстовище за 17 млн. лева - може да му благодари изпълнителят на този строеж.

Ние не твърдим, че ще спечелим тези избори. Това рано или късно ще се случи. Ще управляваме в коалиция, но няма да управляваме с ГЕРБ, БСП и ДПС защото те крадат, категоричен е членът на "България за гражданите".

На въпрос колко депутати ще влезнат в парламента, Вълчев заяви, че това няма значение. Ние нямаме комплекси като г-н Борисов или тези като някой хора, които си мислят, че като национализират дадено предприятие то ще цъфне и върже.