Не знам как литературната история на Етрополе ще оцени след време това, което се случва в наши дни, но за пореден път тази привечер в малкия салон на читалището отново бяха едни от най-значимите имена в българската литература.
И отново организатор и предводител на представители на голямата българска поезия е проф. Иван Гранитски, директор на издателство „Захарий Стоянов”. С него тази вечер бяха поетите Петър Андасаров и Андрей Андреев и публициста, журналист и народопсихолог Тодор Коруев.
Посрещнаха ги заместник-кметът на общината Росица Христова, главен инспектор ПКВ Росица Иванова, Диана Иванова – връзки с обществеността, любители на поезията и млади литературни творци от Етрополе.
Срещата можем да определим като „поетична вечер”, на която тримата поети представиха пред публиката едни от най-добрите си стихотворения,  впечатляващи с дълбочината и философията на изказа, като отражение на сложната съвременност.
Тодор Коруев, като народопсихолог, представи свое „изследване-разказ” за гайдата. Инструмент, който е неразривно свързан с бита и характера на българина.
Срещата така и завърши, с нови стихотворения от авторите и с думите на благодарност, които бяха изказани по адрес на инициативата на проф. Гранитски да представя на етрополската публика големите имена на българската литература. И към авторите, чрез чиито произведения слушателите са докоснаха до възвишения свят на поезията и публицистиката.
Макар и за много малко време, по-далеко от гадостите, трудностите и неразбориите в живота.
Накрая проф. Гранитски изказа мнение, че българският читател започва отново да се пробужда за поезия и литература въобще. При това младите читатели се увеличават. все повече.
Дано наистина да е прав, защото поезията и любовта ще спасят човечеството!