В днешния мач от 24 кръг на НБЛ Балкан спечели домакинството си срещу Берое с 96-87 (20-19, 14-17, 33-20, 29-29). Успехът бе извоюван главно през третата и четвъртата част, когато зелено-белите вкараха 62 точки срещу само 34 през първото полувреме.


Първата четвъртина бе равна и като игра, и като резултат. През втората предимството бе за гостите. Беройци се възползваха от трагичната стрелба на своите съперници, като на свой ред бяха по-точни и авансът им стигна 10 точки - 34-24 в 17-та минута. До края на тази втора четвъртина обаче домакините коригираха мерника си и сведоха пасива си на полувремето само до 2 точки - 34-36.


След почивката балканци още повече подобриха стрелбата си.  Към края на третата част те лесно се справяха със зоновата защита на съперника, натрупаха преднина от 11 точки и я спечелиха с 33-20. Решението на гостите да продължат със зона и в последните десет минути се оказа доста смело. Домакините продължаваха да нижат кош след кош и в 34-та минута вече водеха с 13 точки - 75-62. Последваха обаче три грешни паса и една открадната топка, наказани от гостите със серия от 9-2, и само за около две минути те стопиха пасива си на 3 точки. Защитата им обаче продължи да не бъде проблем за силното нападение на Балкан, който - въпреки че също не бе добър в защита - бързо направи аванса си отново двуцифрен и в крайна сметка спечели заслужено с 96-87.


Петима от Балкан завършиха с двуцифрени точкови показатели. Втори пореден силен мач изигра Владимир Панич. Той отбеляза 5 тройки, четири от които през второто полувреме, и завърши с 23 точки, като има и 5 овладени топки и цели 7 асистенции. Най-добрия  мач с екипа на родния си клуб този сезон  направи Мартин Маринов. Той мушна 4 тройки, има общо 21 точки, направи 5 асистенции, взе 4 борби и е с най-висок коефициент от състава на домакините. Невероятно представяне и за Станимир Маринов - той направи дабъл-дабъл с 14 точки и 10 асистенции, като овладя и 6 борби под двата коша, пресече и три паса. Втори по резултатност с 19 точки е Урош Петрович с много добър процент стрелба 6/6 за 2 точки и 5-2 от тройката. С 12 точки е Атила дош Сантош, но на него не му бе лесно срещу тримата високи в Берое.


Реджи Холмс има най-много точки за тима от Стара Загора - 19. Останалите трима янки добавиха съответно Уокър - 15, Картър 13 и Харт - 9, колкото имат и Миленков, Александров и Бакович.