Старши треньорът на TESY България (20) - Любомир Минчев, бе доволен от играта на своя отбор при днешната загуба от Балкан. Тимът имаше шансове в края, но не достигна опит при няколко ситуации, а ето какво каза и Минчев след мача:


"В началото на годината казах, че очаквам през февруари-март месец да бъдем равностойни на отборите от втората половина на таблицата. Много се радвам, че ние след първите 18 мача, в третите девет мача при третото завъртане, вече в седем нямаме срив и да направим слаб мач. Това за мен е показателно, че има напредък и аз се радвам. Наистина много ми се искаше да бием, бяхме близо, но не успяхме.


Имахме ситуация при 3 точки пасив, защитата на съперника не беше организирана и имахме предимство, а тогава трябваше да търсим пробив към коша. Трябваше да изпълняваме наказателни удари, а не да прибързваме, за да можем да свалим до една точка пък после да правим ние нарушения. За мен тогава изиграхме тактически неправилно ситуацията, прибързахме и направихме пропуск от тройката.


Ще поздравя отбора. Казах на Ангел Нацкин къде сбърка, тъй като също имаше грешка 2 минути преди края, когато бяхме казали друго да се играе. Смятам, че играха добре момчетата, бориха се. За мен загубихме мача в борбата през първото полувреме. Ние само до почивката получихме 12 точки след борба в нападение.


Балкан стоеше дълго време равен с нас и малката преднина, която имаше се дължеше най-вече на борбата в нападение и после имаше период две минути преди почивката, в който направиха по-голяма разлика. Смятам, че на полувремето това, което им казах - да не се предават, че сме имали и други такива мачове и сме се връщали и борили, те го направиха. Когато играят по този начин мога да бъда доволен. Имаше грешки и някои лесни кошове, но винаги ги има."