Венета Харизанова се пробва като актриса не къде да е, а в продукция с Антонио Бандерас у нас, но я резнали и не й дали ролята, понеже не могла да се разплаче над гроба на въображаемия си съпруг. "Аз не мога да плача така, когато си поискам", казва за свое оправдание моделката. "По принцип съм въздържан човек, не изкарвам на показ емоциите си, рядко плача, сдържам нещата в себе си. Ако ми се случи нещо много лошо падам, обаче се изправям много бързо. Мога да се разплача от яд, от инат, но не и като ме карат. Може би трябваше да си взема лук", разсъждава тя.


На кастинга, където трябвало да ридае върху трупа на починалия си съпруг, тя успяла да си придаде тъжен вид, сама се вкарала в депресивно състояние, от което не могла да излезе няколко дни, но сълзи така и не отронила.


Харизанова упорито атакува киното и е сигурна, че ще стане добра актриса, защото била самокритична и виждала и най-дребните си грешки.Тя учи актьорско майсторство в САЩ, взе бакалавърска степен за четири месеца /какво ли ще да е било това училище, освен курс за любители/, сама се хвали, че е била аситентка на Джон Траволта, а в САЩ ходела на лекции при Ал Пачино. Това й дава достатъчно самочувствие, че ще пробие в киното, но все още просто не са открили таланта й, смята тя. Участието си в "Младост" 5 го брои само като трамплин.