На 18 април Исторически музей – Правец ще отбележи 32 години от откриване на своята първа музейна експозиция. Програмата по този повод ще започне от 10.30 ч. с работна среща на екипа по проект № 2007CB16IPO006-2011-2-91 „Инвестираме в историческо наследство за културно и духовно сближаване и икономически прогрес в общините Правец и Ниш”. Водещ партньор по проекта е Исторически музей - Правец.
 
14.00 е началният час на дискусията на тема „Решенията на Гюргевския комитет за въстание”. В нея ще участват ученици от ГПЧЕ „Алеко Константинов” - десетокласници от СИП „История” с ръководител Гетко Гечев и дванайсетокласници от профил „История”с ръководител Меглена Вичева.


За 16.00 ч. е насрочена пресконференция за представяне на проект „Инвестираме в историческо наследство за културно и духовно сближаване и икономически прогрес в общините Правец и Ниш”. Тя ще се проведе в залата на Сити унивърсити, 2-ри етаж.
 
От 17.30 ч. в Историческия музей ще бъде открита изложба под наслов  „Хилядолетното развитие на керамичното производство – един древен занаят”. Експонатите, които ще бъдат представени, са от фонда на музея.