15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим от закрит тип и 160 000 лева обезщетение за опит за убийство на охранителя Станчо Станев постанови Окръжен съд – Сливен на извършителя на въоръжения грабеж от „Инвестбанк” Стефан Стефанов.

Съдът постанови Стефанов да плати 6400 лева държавни такси и други 250 лева разноски по гражданския иск на Станчо Станев за нанесени нематериални щети и морално-психично разстройство. Присъдата подлежи на обжалване пред Бургаски апелативен съд в 15-дневен срок.

Ищецът Станчо Станев заяви, че не е доволен от присъдата. За него не е важно материалното обезщетение, а присъдата. По думите му, той ще бъде удовлетворен, ако съдът наложи 20 години лишаване от свобода на Стефан Стефанов и добави, че най-вероятно ще обжалва наложеното наказание.

На 23 март 2011 г. около 16.00 ч. Стефан Стефанов нахлу в клон на „Инвестбанк” в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители в банката за заложници. Похитителят не поиска откуп. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.