Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров потвърди думите на ексминистъра Мирослав Найденов, че МВР незаконно е подслушвало всички членове на кабинета "Борисов" и посочи, че това не е новина, а "публична тайна".

В интервю за днешния брой на вестник "Преса" Димитров още, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не е криел, че има подслушвания. 

 "Аз си го знаех през цялото време. Цветан Цветанов ни го е казвал на сбирки на актива на ГЕРБ по районите. Че ще ни организира нещо такова" - така Димитров отговаря на въпрос дали се е чувствал подслушван.

Бившият депутат повтаря тезата си, че зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и друга от силните фигури в партията - бившият шеф на правната парламентарна комисия Искра Фидосова, вредят на имиджа на лидера Бойко Борисов. "Аз съм му казал много отдавна, че се опитва да преплува Ламанша с воденичен камък на шията - Цветан Цветанов и Искра Фидосова", посочвай той.

Емил Димитров отдавна е в обтегнати отношения с Цветанов, а преди двайсетина дни обяви, че заминава за страна от Евросъюза, за да разкаже пред нотариус всичко, което знае, като вид застраховка "Живот". Той допълни, че е извел семейството си в чужбина, за да осигури спокойствието им. Същото обяви, че е предприел вчера и Мирослав Найденов.

В предишни свои интервюта Емил Димитров е заявявал, че е следен и подслушван.