"Не!", бе категоричният отговор на Цветан Цветанов на питане дали той е наредил подслушване на разговора между бившия премиер Бойко Борисов, градския прокурор на София Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найдено.

В настоящата предизборна кампания, като започнем хронологията от внасянето на анонимния сигнал от Сергей Станишев, ясно се вижда, че се цели дискредитиране. Бившата държавата сигурност, определени структури от криминалния сектор могат да са сред организаторите, заяви в предаването "На светло с Люба Кулезич" Цветанов. Това, че съм бивш шеф на МВР и знам много, не означава, че трябва да говоря много, каза още той и допълни, че могат да се направят определени предположение за замесените лица.

По думите му, за сигнала, който бе внесен от лидера на БСП, прокуратурата е казала, че две трети от него е достоверна информация. Но от там не казаха коя точно част. "Известен журналист Люба Кулезич, която работи в Нова телевизия, разпространява фалшиви пари" - ето три твърдения, две от които са верни. Това прави ли целия сигнал верен, попита той.

Според него сега тези неща излизат в общественото пространство, защото в момента големият проблем за политическите опоненти на ГЕРБ е, че те нямат политическа платформа и програма. Те знаят, че ПП ГЕРБ ще спечели изборите. Затова основното лице, което трябва да започнат да компрометират, е Цветан Цветанов, смята той.

За всички политици, които са били на възлови позиции в страната, е имало компромати и те са държани в някаква зависимост. Нито аз, нито Борисов обаче можем да бъдем държани, категоричен бе той. "Цветан Цветанов не клекна пред никого и никога няма, защото искам, когато се прибера вечер вкъщи, да мога да погледна децата си в очите", каза той.

Когато няма закон, няма права, всеки може да очерни другия, категоричен бе той.

Много е възможно всеки един от тези, които говорят срещу ГЕРБ, да са активизирани, защото са държани в зависимост. Този сценарий и друг път е разиграван, заключи Цветанов.

На въпрос за бившия земеделски министър, той каза, че Мирослав Найденов е бил на рождения му ден на 8 април. Поканих го, защото съпругата му е пуснала молба за развод. В такива момент хората трябва да си помагат, обясни Цветанов.

Той допълни, че има абсолютно доверие на Станимир Флоров. Когато един директор на дирекция за борба с организираната престъпност бъде атакуван по този начин, както бе шефът на ГДБОП, значи той си е свършил работата. Флоров е достоен и уважаван човек.

Той сподели, че очаква още компромати до края на предизборната кампания.

Цветанов отказа да коментира дали се страхува за живота си.