12-годишните баскетболисти на Балкан спечелиха на практика зоналния турнир в Ботевград. Днес в  решителния мач за първото място те победиха Рилски спортист с 63-59 (16-19, 29-33, 45-52).


Както можеше да се очаква, срещата бе изключително оспорвана. Малките самоковци спечелиха първите две части, като вземаха малък аванс в последните им минути. До средата на третата  четвъртина балканци обърнаха резултата в своя полза, но след това отново позволиха на своите съперници да поведат.


Самоковци започнаха силно последната част и натрупаха аванс от 10 точки. След това обаче възпитаниците на треньорката Виктория Маринова започнаха постепенно да стопяват пасива си и в последните две минути поведоха в резултата. Особено драматични бяха последните секунди на срещата, в които малките баскетболисти на Балкан успяха да задържат преднината си и спечелиха заслужено.


Практически това бе мач за първото място на турнира - за финалите се класират и двата отбора. Последната среща на Балкан е от 16.30 срещу тима на Олимпия баскет от София, който е без победа в изиграните си досега мачове.