Ученици от III „А” клас на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" и техният класен ръководител Геновева Йотова проведоха днес открит урок, при който представиха възможностите на софтуерния продукт Jumpido - серия образователни игри по математика за началното образование, които комбинират естествените движения на тялото с интересни задачи по математика.


„Приказният свят на Jumpido пренася децата в невероятната страна на ученето. Игрите с Jumpido са лесни и забавни. С тях учениците работят в екип или се състезават помежду си, като всяко дете учи със собствения си ритъм. Хубавото при Jumpido, е че съдържанието на игрите никога не се повтаря и упражненията по математика се комбинират с физическа активност” – каза при представянето на продукта Кирил Русев, който е един от създателите на софтуерната система „Envision”.


Гости на презентацията бяха учители от Етрополе и Ботевградска община. Даниела Николова, директор на училището, поздрави учениците от III „А” клас за показаните знания и умения за работа с новата придобивка. „Това е новаторски метод за преподаване и се радвам много, че нашето училище реши да закупи тази програма. Това е емоция, това е едно различно вълнение за децата. Хубавото е, че с движение на тялото си те участват в решението на задачите. По този начин се създава една по-различна учебна среда”, подчерта директорът на учебното азведение.