И тази година ПГТМ „Христо Ботев” организира възстановка на Великденския празник в  Ботевград. Проявата се състоя по време на голямото междучасие, във фоайето пред учителската стая. В нея се включиха ученици от клубовете „Родовата памет на моя град”, „Хороводец”, „На кино заедно” „Училищен вестник”, „Уеб дизайн и мултимедийна обработка”, създадени по проект „Успех” в учебното заведение, и учениците от 8 „а” клас.


Празничната програма започна с кратки сведения за това как се е чествал съборът на Ботевград в миналото. Учениците съобщиха, че те са предоставени от членове на дружество „Орханиец”. Последва откриване на кулинарна изложба на традиционни ястия, приготвени от ученици, родители и учители. Учениците от клуб „Хороводец” изпълниха фолклорен танц, а след това поканиха публиката да се присъедини към витото хоро. В края на програмата всички имаха възможност да опитат от кулинарните изкушения.


Гости на тържеството в ПГТМ бяха членове на УС на дружество „Орханиец”, учениците от първи „д” клас на ОУ „Н.Й.Вапцаров”, които участват в клуб „История на моето селище” с ръководител Незабравка Димова. Малките ученици бяха придружени и от педагогическия съветник Ванина Каменова.


От ръководството на „Орханиец” призоваха участниците във възстановката да представят своята програма на Великденския празник в Ботевград през следващата година.