"Силно съм изненадан от Азис. Смятах, че е уникален тъпанар, но останах приятно изненадан", заяви "лошият" от журито на Music Idol 2 Димитър Ковачев - Фънки в интервю за avtora.com.

"Той отговори много добре на въпросите, които му зададоха. Доста интелигентно. Не знам дали преди това са му ги казали, но аз останах много учуден. Това бе една приятна изненада от страна на поп-фолк гилдията", допълни шефът не SME.

В интервюто, Фънки споделя, че имал подобно скептично отношение и към Есил Дюран, преди да се запознае с нея.

"Аз малко се понамръщих, като разбрах, че Есил е в журито. Бил съм в грешка обаче. Оказа се, че е наше момиче и това, че се занимава с поп-фолк, няма никакво значение. Тя е наш човек, свирила е там, където съм свирил и аз - в северна Норвегия и е минала през мелачката на скандинавските страни", казва той за сайта.

Фънки призна, че не всички поп фолк изпълнители, с които се е срещнал, го хвърлили във възторг.

"Реално не познавам Преслава - чух само една, две песни, които, в интерес на истината, нашите момичета изпълниха много по-добре".

"Безкрайно се забавлявах с нея обаче, защото тя искрено се възмути. И аз просто изпаднах в уникално щастие, защото нали това целя в цялата работа - да изкарам някой от нерви и тогава отбелязвам тотална победа за себе си", разкрива Димитър Ковачев.