Последният звънец удари за поредния випуск на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”. Днес след часа на класа, в двора на учебното заведение се състоя традиционното тържество по изпращане на зрелостниците, които тази година са 54 на брой.


Приветствие към Випуск 2013 поднесе директорът на училището Даниела Колева: „Вярвам, че всеки от Вас ще остави в сърцето си най-светлите и хубави мигове от училищния живот в гимназията. Пред Вас се открива един нов свят, един непознат път с много изненади и трудности. Ние – Вашите учители – вярваме във Вас, във Вашите усилия, че каквито и трудностите да срещнете, ще ги преодолеете благодарение на упорития труд, на волята, на знанията и на това, че сте възпитаници на Златаровската гимназия. Уважавайте себе си и приятелите си, не забравяйте своите родители! Където и да сте, в което и кътче на света да се намирате, мислено се връщайте в старата гимназия, където една частица от Вас остава завинаги!”, каза в своето обръщение директорът на ПМГ „Акад.проф. д.р Асен Златаров”. Даниела Колева пожела на зрелостниците с "твърдост, упоритост и постоянство да постигат мечтите си, да учат и работят, защото обществото има нужда от знаещи и можещи личности”.


Випуск 2013 предаде летописната книга на гимназията на Випуск 2014. Специално за зрелостниците бе подготвена музикално-поетична програма, изпълнена с песни и стихове. Училищният живот на зрелостниците бе пресъздаден в отделни скечове. В ролите на зевзеците на настоящия випуск се преобразиха по-малките ученици.


Кулминацията в тържествената програма бе присъждането на абитуриентските призове в различни категории. Лентите на отличниците получиха Весела Хичева, Ива Стаменова, Йоанна Панталеева, Мария Мирославова и Мария Петрова от 12 „а” клас.


Призовете „Мис и Мистър Чаровник” грабнаха Маргарита Кирилова и Кристиан Василев. Лентата „ВИП посетител” бе връчена на Васил Павлов. Той станал носител и на приза „Музикален талант на випуска”. За спортист на випуска бе излъчена лекоатлетката Мирела Георгова. Призът „Мистър Нека говорят” бе присъден на Николай Ангелов. Изабела Цветкова стана „Мис Благородно сърце”, а Весела Хичева - „Мис Специалист по всичко”.
Колективни награди имаше и за двата класа. 12 „а”, с класен ръководител Радка Гетова”, получи приза „Заслужили артисти”, а възпитаниците на Даниела Пенкова – 12 „б”, бяха отличени за умения в музикалното и танцово изкуство.