По време на снощните елиминации в танцувалното шоу Глория и партньорът й Светльо останаха на трето място и така напуснаха педаването. Те бяха на елиминации заедно с Део и Елена, и с Петко и Яна.

Трети по ред танцуваха Петко и Яна. По средата на танца Петко се отказа да танцува и пусна Яна, като каза, че вече е време да си ходи и не може да търпи критики. Бизнесменът имаше предвид един от съдиите - Калин Сърменов, който, единствен от журито, често го критикуваше и му даваше ниски оценки.

Илиана Раева обаче се намеси и бе категорична, че Петко не може да се отказва и го накара да си изтанцува танца отначало. Продуцентите на шоуто пък решиха, че ще пуснат още веднъж песента към танца на Петко и Яна и така те имаха възможност да изтанцуват танца си отново. Именно тази постъпка на бизнесмена предопредели кой ще отпадне от шоуто.

Повече от ясно бе, че Део и Елена няма да напуснат предаването, тъй като танцуват отлично и са едни от фаворитите за финала. Така борбата бе основно между Петко и Глория. Бизнесменът добре изигра картите си и с тази си постъпка опита да спечели симпатиите на жури и зрители, и успя.

Освен това Илиана Раева поработи доста по въпроса Глория да напусне предаването. Бившата вече  треньорка по художествена гимнастика, която в момента се изявява като шефка на федерацията, критикуваше грубо изпълнителката през последните две седмици. Тя избра да подкрепи Петко пред Глория, въпреки че в началото бизнесменът бе обявен за най-неможещия танцьор.

За да подразни Гло Раева дори определи Петко и Яна като най-хубавата двойка, въпреки че именно примата на фолка бе обявена от зрители, участници и зищитници в шоуто като най-красивата.

Две седмици преди финала Глория напусна шоуто, без да каже нито една лоша дума за журито. Партньорът й Светльо пък благдари на продуцентите, че са избрали той да танцува заедно с певицата.