Тази година ЦДГ „Слънчице” навършва 53 години от откриването. Напълно подходящ беше избран момента да се отбележи годишнината в навечерието на Международния ден на детето – Първи юни.
Както винаги и този път децата се представиха отлично. Празникът премина под мотото „Да опазим природата и себе си чисти”. Участваха всички деца от детската градина, като всяка група имаше своя дял в прекрасното съчетание на картини, облекло и постановка. Под ръководството на Светла Димитрова. Музикален ръководител Диляна Гоцева.
И както се полага на юбилейно тържество, започна се с химна на детската градина, който е по текст на Бистра Александрова, а музиката е на Николай Христов.
Последваха песничката „Усмивката”, от групата на Виолета Николова и Виолета Лазарова и стихчета за природата. 
Представиха се и „капчиците” на Маргарита Ненчева и Марийка Кръстева, които изпълниха две песнички, подчинени на мотото за опазване на природата.
„Черешката на тортата” на тържеството се оказа оперетката „Пеперудената магия” на Светла Димитрова и Иванка Николова. „Либретото” даде възможност децата да представят голяма част от горските обитатели: калинки, бръмбари, пчелички, светулчицата и щурчето. В центъра на интригата беше тъжната гъсеничка, която си нямаше приятелчета. Всички я отбягваха с насмешка заради външността й, до момента, в който се превърна в красива пеперуда и, както става в добрите приказки, всички я обикват. Дали и при хората не е така?!
Представлението завърши с песента „За България”.
Не, краят беше най-емоционален, когато двама „клоуни” внесоха огромна торта, подарък от Петко Йотов за юбилея на градината.
Главен инспектор ПКВ Росица Иванова връчи на директорката Павлина Златарева поздравителен адрес и огромен букет цветя от името на кмета инж. Богомил Георгиев, по повод на днешния празник.