Арестуваната в Гърция 27-годишна българка, за която беше съобщено, че е била "Мис България" преди няколко години, се казва Мария Шушкова, съобщава "Телеграф".

Шушкова не е позната нито в модните, нито в хайлайф средите у нас. Още преди два месеца гръцките разследващи получили сигнал, че българка продава дрога за един от най-известните дилъри в Атина – Макриянис. Момичето дори е спрягано за негова любовница. Той й подарил тузарски апартамент в квартал „Гилфада“, но поискал жилището да бъде превърнато в нарколаборатория. Полицаите започнали да следят Шушкова денонощно, а в петък решили да атакуват квартирата.

Зад фалшива стена те открили и лабораторията. В нея имало 170 грама кокаин, 230 грама хероин, 9 кг трева, машина за хапчета, лъжица с дрога, шейкър и т.н. Имало и оръжие.

Вчера на Шушкова е повдигнато обвинение за производство и продажба на наркотици. Тя зареждала нощни барове и дискотеки в Атина. По време на обиска била открита и лента, която доказвала, че момичето е било миска някога. Според гръцките медии, това се е случило през 2007 година, а някои дори й приписват прякора Тарантулата, както наричат Юлия Юревич. Оттам дошла и грешката.

В българското консулство в Атина не знаеха, че има арестувана българка. Външният министър Кристиан Вигенин заяви, че ще разпореди проверка по случая.