Ще има временна промяна в движението заради митинг-шествие на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза "Гражданска лига на България”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Демонстрацията ще започне в 11.00 часа на пл. „Народно събрание".

Шествието ще се проведе от 11.00 до 15.00 часа по следния маршрут: от пл. „Народно събрание”, бул. „Цар Освободител”, Орлов мост, входа на Борисовата градина, Орлов мост, бул. „Цар Освободител”, пл. „Независимост” – престой 15 минути, бул. „Княз Александър Дондуков”, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза”, бул. „Витоша”, Съдебната палата – престой 15 минути, надясно по ул. „Позитано” пред централата на БСП – престой 15 минути, надясно по ул. „Братя Миладинови”, надясно по бул. Ал. Стамболийски” – пред централата на ДПС – престой 15 минути, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза”, надясно по бул. „Княз Александър Дондуков”, бул. „Цар Освободител” до пл. „Народно събрание”.

Шествието ще се проведе по тротоара и пешеходните зони, по изключение в крайната дясна лента на пътното платно, по посока на движението, извън охраняемата зона на институциите.

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението за горепосочените време и места.