„Те наистина са таланти, които могат всичко - да пеят, да танцуват и най-вече да постигат високи нива, и то на най-престижния университет Кеймбридж. Не се съмнявам, че те ще продължат и до най-високите академични нива. Не се съмнявам, че следващата година тази зала няма да ни побере. Училище „Марконис“ надмина всичките ми очаквания”- това заяви Светла Попова от изпитен център “Авобел“ на Университета Кеймбридж и ръководител на Инспекционния комитет на Българската асоциация за качествени езикови услуги. Тя връчи сертификатите на част от учениците в „Марконис” по време на тържеството по повод края на учебната година. То се състоя снощи в големия салон на читалището.


"54 са възпитаниците на училището, които успешно положиха изпита на университета Кеймбридж тази учебна година. 33 са учениците, получили оценка Отличен (5.50) и Отличен (6), което прави 61 % отлични оценки спрямо българския образователен стандарт. Скъсани ученици няма, а най-ниската оценка е една и тя е Много добър (4,50)” - заяви управителят Николай Николов.


Както винаги, краят на учебната година в „Марконис” се отбелязва с истинско шоу, сътворено от учениците и преподавателите. Преди това обаче има награди. Тази година наградата „Ученик на годината” отива при трима - Мартин Маринов, Любомира Вушева и Зорница Вутева. Наградата „Учител на годината“ получи американката Александрия Алспах.Тази година е преподавател по разговорен английски в езиковия център. Алспах предизвика изключителна изненада и много аплодисменти с изпълнението си на песнента „Хубава си, моя горо” на български език.


Шоуто на талантите продължи с изпълнения на Любомира Вушева, която вече има в репертоара си песни на Пинк и Адел, на Никола Григоров, Йоанна Иванова, с много настроение и свежи идеи.