4500 зрители трябва да могат да напуснат залата само за 7 минути. Това е едно от изсикванията на новата наредба за противопожарни изисквания към обектите.  „В залата има общо 9 изхода, което в случай на пожар, авария или друг инцидент дава възможност зрителите да бъдат евакуирани за 7 минути – заяви Рашо Стайков, управител на строителната фирма „Р.С. Инженеринг”. Освен това на покрива на залата са монтирани няколко люка, които при определено ниво на задименост в залата се отварят автоматично. Съоръженията са внесени от Франция и са последна дума на техниката” – допълни той. Спортната зала в Ботевград е първата в страната, която изцяло е съобразена с новата противопожарна наредба, която влезе в сила само преди няколко месеца.
Залата е завършена конструктивно. В момента се изграждат фасадите, а на покрива се полага специална мембрана, внесена от Италия.
Завършени напълно са всички инсталации- електрическа, водопроводна, вентилационна, пожароизвестителна и т.н. Общата дължина на положените кабели е над 48 километра, казаха строителите.
„Р.С.Инженеринг” имат готовност да завършат напълно залата до 29 ноември т.г., когато е празникът на града. „Ако инвеститорът плаща ритмично, ние имаме готовност да завършим обекта ”- заяви Рашо Стайков.