В градчето Уудсток, щата Алабама, се провежда "Мис Селяндурка" - чалга вариант на състезанията по красота, любима атракция на местните каубои и шофьори на камиони. Тази година участваха едва 7 момичета, но всяко едно от тях достойно представи традициите на аграрните райони в САЩ.


Претендентките се надпреварваха в три категории - интервю, демонстрация на някакви практически умения и танц по дънкови шортички под звуците на кънтри музика, пише bgdnes.bg. Журито, съставено от кмета, шерифа и съдържателите на няколко бара, въобще не препитваха красавиците по фундаментални теми - например за световния мир или опазването на климата - а за съвсем банални неща.


Основният въпрос беше: "Кои три предмета от фермата ще вземете със себе си на необитаем остров?", а повечето от отговорите се въртяха около лопата, крик и радиоапарат. В уменията се наложи блондинката Джейн, която най-бързо приготви сандвичи с горчица. Победителката Уинона пък размаха автомонтьорски ключ, а за награда получи 100 долара и няколко талона за безплатно пазаруване в местните супермаркети.