Единайсет младежи до 29 години са подали документи в Дирекция „Бюро по труда” - Ботевград за работа по програма „Старт в кариерата”. Те кандидатстват за 22 свободни работни места – 4 в Община Етрополе, 1 в Столична община и 17 в централните ведомства – министерства и агенции. Впечатление прави, че преобладава интересът към вакантните позиции в Министерството на регионалното развитие и неговите структури.
По програма „Старт в кариерата” са обявени над 1000 работни места в централните ведомства, над 100 – в областните администрации, и 79 – в общинските администрации. Всички работни места са публикувани на страницата на Агенцията по заетостта – Програми и мерки, предназначени за младежи. 
Всяко лице може да кандидатства едновременно за три работни места, но само за едно работно място при един работодател по програмата.
През този месец работодателите ще проведат интервюта с кандидатите. „Бюрото по труда” не получава обратна връзка за резултатите от тях.  
Основната цел на програма „Старт в кариерата” е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи,  завършили средно или висше образование, с цел улесняване на прехода между образование и заетост.